Разходки и походи

Разходки и походи

България и особено югозападната й част е мечтана дестинация за любителите на планински преходи или просто на красиви разходки сред природата.
 
В този район можете да се възползвате от полудневни, еднодневни и двудневни маршрути по маркирани пътеки за всички възрасти и физически възможности.
 
Веднъж дошли в Гърмен Хилс, ние с удоволствие ще бъдем ваш водач по тези маршрути. Например, тук са описани и илюстрирани със снимки няколко примерни маршрута сред нашите любими.
 
*Разходка до река Канина:
Разходката започва след Горно Дряново и дава възможност да се стигне до река Канина за плуване и пикник през пролетта и лятото.
 
*Разходка до Синия водопад:
Отнема по-малко от час да се спуснете (да се изкачите?) до реката, да се изкъпете и може би да скочите от върха на Синия водопад!
Наречена „Синия вир”, тази пътека започва няколко километра след Ковачевица, ако сте се осмелили да стигнете до там с колата си.
Ще вървите през гора от борове и брези и ще поемете по идилична пътека, въпреки че спускането към реката на места е доста стръмно.
По възможностите на всеки е, но пътеката не е добре маркирана и може да бъде хлъзгава...
 
*Маршрутът Канина:
Това е еко-пътека с дължина 16км, която достига селата по река Канина – Ковачевица и т.н.
Предлага великолепни гледки към заобикалящите хълмове и ви дава възможност да се срещнете с много различни растителни видове. Като много пътеки в България, и тази има места за почивка и заслони.
 
*Езерото Безбог – 5-те Кременски езера
От Добринище ще стигнете до края на пистите на този малък ски курорт и ще вземете седалковия лифт, който ще ви отведе до първата хижа, разположена на брега на езерото.
Това ще е началото на много приятен еднодневен преход, по време на който можете да стигнете до няколко други планински езера. През лятото дори можете да поплувате в едно от езерата...
 
*Седемте Рилски езера:
В Рила планина се намира един от най-красивите маршрути в България, където можете да се полюбувате на седем планински езера, сгушени в циркус с надморска височина до 2550м.
Любителите на природата и планината непременно трябва да изминат този маршрут.